Ervaringsboek

Jouw Verhaal van Waarde!

Een verhaal kan op veel manieren verteld worden. Vanuit veel verschillende perspectieven, dat levert echt een ander verhaal op. Het meest eerlijke verhaal is dat van jezelf. Dat is wat jij hebt te brengen. Dat is wat jij hebt te geven.

Hieronder worden deze verschillende mogelijkheden nader besproken. Ben je op zoek naar iets anders? Schroom dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Wij staan open voor jouw wensen.

Ervaringsboeken

Je hebt een bijzondere ervaring meegemaakt. Een ervaring die richting aan je leven heeft gegeven en die waardevol is om te delen. Wij horen graag jouw verhaal en kunnen hier een interessant en leerzaam document van maken.

Jij bent ervaringsdeskundige en je wil jouw verhaal delen. Daarmee verwerk je ook wat je hebt meegemaakt. Door je ervaringen kunnen anderen meer grip krijgen op hun eigen situatie. Bij plotselinge nieuwe feiten en onverwachte emoties, zoals schaamte en boosheid is het fijn om te weten dat een ander dit ook heeft doorgemaakt.

Door jouw ervaring te delen met alle mensen die erbij betrokken zijn geweest, sta je ook stil bij wat dit voor hen betekent heeft. Je omgeving heeft ongetwijfeld met je meegeleefd en ook voor hen is dit een bijzondere en waardevolle, mogelijk ook verwarrende en emotionele ervaring geweest. Door het vast te leggen, kun je het hoofdstuk samen met de betrokkenen afsluiten.

Impressie van een ervaring

Impressie van een ervaring

Wij kunnen in een magazine een impressie geven van wat je hebt meegemaakt. Een magazine leent zich ervoor om in een grote oplage gedrukt te worden, zodat je het kunt verspreiden.

Je kunt dit magazine delen met vrienden en familie, maar het is ook mogelijk om het in wachtkamers neer te leggen, zodat anderen kunnen leren van jouw ervaring.

Compact ervaringsverhaal

Compact ervaringsverhaal

Wij kunnen samen een boek maken waarin we diep ingaan op een paar aspecten van jouw ervaring. Het boek kan zijn om voor jezelf het hele proces en alle puzzelstukjes op een rijtje te zetten en te verwerken wat je allemaal hebt meegemaakt. Wat is de invloed hiervan geweest op de rest van je leven? Wat gebeurde er met je omgeving? Vragen waar we de antwoorden op gaan zoeken.

Ervaringsboek

Ervaringsboek

Door jouw ervaringen te delen, kan jouw boek ook voor anderen van grote waarde zijn.

Samen kunnen we een boek maken over jouw ervaringen, die richting aan je leven hebben gegeven, bijvoorbeeld deelname aan de Olympische Spelen. We maken samen een hoofdstukindeling.

Dat kan in chronologische volgorde, waarbij jouw bijzondere ervaringen centraal staan. We kunnen ook kiezen om verschillende terugkerende thema’s te beschrijven. Indien je bijvoorbeeld een erfelijke ziekte hebt, kunnen we kijken hoe door de generaties heen kennis en ervaring is opgebouwd en hoe men daarmee omging.

Een ervaringsboek kan leerzaam zijn en bijdragen aan de ontwikkeling van anderen.

Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden?

Voor een vrijblijvend gesprek